Hoe kan ik best mijn juwelen onderhouden?

 

Onderhoud en bescherming van uw juwelen

Met een kleine inspanning kan uw juweel haar schittering en uitstraling behouden van op de dag van aankoop. Hierbij geef ik u enkele tips om beschadiging te voorkomen en uw juwelen zo mooi mogelijk te houden.
Een professionele reiniging is ook altijd mogelijk bij me in het atelier.
Voor parelsnoeren raad ik aan naargelang de draagintensiteit deze om het jaar à 3 jaar te laten herknopen.

 

Draag uw juweel met zorg!

Mijn creaties zijn gemaakt om gedragen te worden maar in sommige gevallen is het echter beter om ze eventjes uit te doen om te vermijden dat ze nutteloos beschadigd worden. Met volgende tips verlengt u het leven van uw juwelen.

Gelieve uw juweel even op een veilige plaats weg te bergen indien u :

 • Activiteiten start waarbij chemische en andere schoonmaakproducten worden gebruikt.
 • Bij het aandoen van make-up, haarspray, parfum en/of lotions.
  Vooral parels zijn hier heel gevoelig voor en kunnen hun glans onherroepelijk verliezen! (parels dragen = geen parfum spuiten)
  De meeste cosmetische producten bevatten chemische stoffen die uw juwelen kunnen beschadigen. Spuit hiervoor uw parfum voor het dragen van juwelen; in geval van een parelsnoer geen parfum of dergerlijke in de hals aanbrengen; ook nadien kan deze uw parels beschadigen.
 • Bij het baden, douchen, zwemmen of in de spa.
  Zeep en chloorhoudend water zorgen voor verkleuring en allerhande beschadigingen die niet te herstellen zijn!
 • Bij het sporten. Harde uitrusting, trillingen en botsingen kunnen de juwelen beschadigen.
 • Bij activiteiten in de tuin zoals onkruid wieden enz.

 

Onderhoud uw juweel met zorg!

Een schoonmaakbeurt kan uw juwelen nieuw leven doen inblazen en er bovendien voor zorgen dat ze langer meegaan. Vooraleer u hieraan begint, let op dat u:

 • De juiste schoonmaakproducten en doekjes gebruikt.
 • Standaard zeep kan een dunne matte laag rond het juweel vormen of zich vasthechten onder een edelsteen. Papieren doekjes kunnen krassen op het juweel achterlaten.
 • Steeds lauw water gebruikt in plaats van warm water.
 • Een beetje dreft, lauw water en een oude tandenborstel kunnen wonderen verrichten voor de meeste stuks, let wel op: voor pareljuwelen en gevoelige stenen geldt dit niet!
  Hiervoor brengt u best de creaties langs bij uw dichtstbijzijnde juwelier of mijn atelier.

 

Bewaar uw juweel met zorg!

Juwelen worden best op een veilige, droge en donkere plaats bewaard. Het meegegeven juwelendoosje kan perfect als opslagplaats dienen.
Indien u pareljuwelen langdurig niet draagt, raad ik aan deze in een ruimte met een potje water te plaatsen. Te droge lucht kan voor uitdroging zorgen.

 

Nog vragen of twijfels?

Bij enige vragen of twijfels met betrekking tot het dragen, onderhouden of bewaren van uw juwelen, kan u steeds contact met me opnemen.